Akutni bronhitis:

Bronhitis je upala disajnih cijevi (zračnih puteva) koje se nazivaju bronhiji, koji uzrokuje povećanu sekreciju sluzi i druge promjene.

Alergijski rinitis:

Rinitis je rekcija koja se javlja u nosu kada iritansi u zraku (alergeni) izazovu oslobađanje histamina. Histamin uzrokuje upalu i produkciju tećnosti u osjetljivim oblogama nosnih hodnika, sinusa i očnih kapaka.

Alergije:

Alergije su među najčešćim zdravstvenim problemima, sa više od 50 miliona oboljelih od astme, sezonske polenske groznice, ili drugih alergijskih stanja svake godine.

Astma:

Astma je hronično upalno oboljenje kod kojeg disajni putevi  postaju osjetljivi na alergene (bilo koja substanca koja uzrokuje alergijsku reakciju).

Astma i djeca:

Kod više od 6.5 miliona djece je dijagnosticirana astma prema Centrima za kontrolu oboljenja i prevenciju (CDC). Astma je jedna od najčešćih, ozbiljnijih, hroničnih oboljenja među djecom, broji oko 14 miliona izostanaka iz škole svake godine.

Kontaktni dermatitis:

Kontaktni dermatitis je fiziološka reakcija koja se javlja nakon što koža dođe u kontakt sa određenim substancama.

Dermatitis:

Dermatitis je upala kože. Dermatitis se u stvari odnosi na broj kožnih stanja koja izazivaju inflamaciju kože.

Alergije na hranu:

Alergija na hranu je ustvari nenormalan odgovor organizma na određenu hranu.

Alergija na lateks:

Neka djeca i odrasli imaju alergiju na lateks (gumu). Reakcija je vidljiva onda kada se produkti koji su napravljeni od lateksa dođu u kontakt sa kožom osobe, sluznicom (kao usnta, genitalije, bešika ili rektum) ili krvotokom (tokom operacije).

Profesionalna astma:

Profesionalna astma je tip astme uzrokovane izloženošću inhalatornim iritansima na radnom mjestu. Simptomi mogu nestati kada se izbjegnu iritansi koji uzrokuju astmu.

Profesionalna plućna oboljenja:

Stalna i dugotrajna izloženost određenim iritansima na poslu mogu dovesti do pojave niza plućnih oboljenja, koji mogu imati dugotrajne efekte, čak i kad prestane izloženost.

Otrovni bršljen/ otrovni hrast:

Postoje tri biljke američkog porijekla koje skupa nazivaju otrovni bršljen, otrovni hrast i otrovni ruj.

Rinitis:

Rinitis je reakcija koja se javlja u očima, nosu, grlu kada zračni iritansi (alergeni) izazovu oslobađanje histamina.

Sinusitis:

Sinusitis je infekcija sinusa u blizini nosa. Infekcije se obično javljaju poslije prehlade ili nakon alergijske upale.

Urtikarija/koprivnjača:

Urtikarija ili koprivnjača, je stanje kod kojeg se crvenilo, svrab i otoci javljaju na koži-obično kao alergijska reakcija na određenu hranu ili uzimanjem određenih lijekova.